3MPV – Ce roluri joci tu? O întrebare la care te provoc să îi oferi răspuns.

Ce roluri joci tu? O întrebare la care te provoc să îi oferi răspuns, în 3MPV

Să înțelegi rolurile pe care le ai în viață te va salva de certuri, îți va aduce claritate și te va ajuta să înțelegi cât de complexă este viața.

Îți povesteam într-un newsletter anterior despre faptul că am crescut în ultimii 3 ani de la 20 de colegi la aproape 100.

Când eram 20 de colegi, aveam câte un manager la fiecare 3-4 colegi și așa ne asigurăm că totul merge strună. Controlam totul pentru că aveam clienți puțini, iar timpul ne permitea să urmărim toate procesele.

Odată cu cererea în creștere a venit și nevoia de mai mulți colegi.

Nu mai poți face micromanagement cu 100 de oameni. Nu poți intra în același timp în 30 de cursuri și să urmărești ce discută fiecare trainer.

Aici a fost un blocaj pe care l-am depășit după cel mai bun curs de management pe care l-am făcut, Răzvan Căzănescu.

El ne-a dat soluțiile, metodologia.

De la el am aflat despre roluri, responsabilități, proceduri.

Acum, pe lângă business, și în viața de zi cu zi îndeplinim mai multe roluri.

Rol de fiu, rol de soț, rol de CEO, rol nepot, rol de coleg, rol de tată, rol de parteneri de afaceri, rol de investitor de retail, rol de broker. Toate aceste roluri pot fi asociate unei singure persoane.

Fiecare rol vine cu responsabilitățile sale. Fiecare responsabilitate cu o anumită procedură.

Rolul de fiu are ca responsabilitate să vizitez părinții de 3 ori pe an, să îi sun de 2 ori pe săptămână, să le cumpăr cadouri de zilele de naștere.

Rolul de soț are ca responsabilitate asigurarea bunăstării financiare a familiei, să fiu disponibil pentru soția mea atunci când există un declanșator, să petrecem fiecare weekend la mare pe timpul verii.

Rolul de investitor de retail are că responsabilitate să citesc presa între ora 10 și ora 11, să studiez graficele pe instrumentele financiare de interes, să fac analiza tehnică pe aceste instrumente.

Rolul de partener de afaceri are ca responsabilitate să analizez un raport de progres al afacerii trimestrial, să finanțez afacerea la cererea CEO.

Viața și discuțiile au devenit extrem de interesante atunci când am înțeles toate rolurile și toate responsabilitățile pe care le am în viața de zi cu zi.

Am învățat că înainte de a începe o discuție să stabilesc rolurile din care discut.

Am învățat că se creează confuzie când discut cu cineva din rolul de coleg, iar el mă percepe că CEO sau când eu discut din rol de investitor de retail, iar cineva mă percepe ca fiind soț. (bineînțeles, exemplele pot continua)

Înțelegerea rolurilor duce la maparea responsabilităților. Maparea responsabilităților duce la matematica procedurilor, iar procedurile, pentru fiecare rol în parte îți oferă claritate asupra vieții, indiferent de rolul pe care îl joci.

 

Spor la investiții!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*