Știți ce este perioada de incubație?
Este perioada de timp în care un embrion se dezvoltă într-un ou, până când eclozează. Diferite tipuri de ouă au perioade de incubație diferite. Un ou de pui are nevoie de o perioadă de incubație de 21 de zile în condițiile potrivite (temperatură, umiditate, întoarcerea la timp a oului). Dacă spargi un ou înainte de a termina incubarea, practic distrugi viața puiului și își pierde șansa în această lume.
Perioadele de incubație pot fi observate în multe domenii ale vieții noastre.
De exemplu: Procesul de germinare al unei semințe este un proces de 2 zile până la o săptămână, care nu poate fi grăbit. Dezvoltarea unui copil în pântecele unei mame durează 38 de săptămâni, iar mama va naște atunci când copilul este gata să se nască. În patologie, un virus gripal durează aproximativ 2 zile pentru a se incuba înainte ca persoana să dezvolte simptome de gripă (adică o persoană care ia virusul gripal va prezenta simptome doar după 2 zile). La coacere, durează 30 de minute pentru ca o prăjitură să fie gata. Creșterea căldurii nu va accelera acest proces. În schimb, va arde tortul. Un măr durează 100-200 de zile să se coacă. Culege-l prea devreme și nu se va mai coace. În fiecare caz, procesul de incubație este necesar și nu poate fi grăbit (nu că cineva ar vrea gripa). Chiar dacă totul arată la fel la suprafață, există schimbări care au loc dedesubt. Aceste schimbări silențioase sunt parte integrantă a obținerii rezultatului final. La fel, obiectivele noastre au și perioade de incubație. Doar pentru că acționezi astăzi nu înseamnă că vei vedea rezultate imediat. Pentru anumite obiective, poate fi necesar să luați măsuri pentru o perioadă înainte de a putea vedea recompensele muncii tale.
De la datorii la venituri lunare de 20.000 USD
Acest lucru îmi aduce în minte un cursant pe care îl voi denumi M (sper să citească acest articol). Când a venit la mine, avea o datorie de 200.000 USD: acumulată de-a lungul a 20 de ani din împrumuturi pentru dorințe, obiceiuri financiare proaste și cheltuieli frivole. Scopul său a fost să-și stingă datoria și să obțină libertate financiară. Deoarece datoria lui era atât de mare, compensarea nu a fost o treabă peste noapte. Au fost multe lucruri pe care a trebuit să le rezolvăm mai întâi, inclusiv să elaborăm un buget de venituri și cheltuieli, să-i înțelegem convingerile despre bani (care l-au determinat să fie atât de mult îndatorat) și să construim obiceiuri bune cu privire la bani. Abordarea convingerilor sale legate de bani în special a durat mult timp, deoarece M a început foarte slab în energie, nemotivat și neclar în gândirea sa. Deci, în ciuda eforturilor lui M, problema datoriilor lui a rămas aceeași. De asemenea, i s-a reamintit în mod constant: fie din scrisorile bancare obișnuite prin care se solicita plata, notificări de descoperire de cont când retragea bani sau incapacitatea lui de a-și plăti personalul la timp (M conduce mai multe afaceri). M s-a simțit blocat, demoralizat.
Cu toate acestea, i-am reamintit că, deoarece datoria lui a fost rezultatul unor acțiuni combinate de-a lungul anilor, nu ar trebui să ne așteptăm să dispară peste noapte. Este mai important să abordăm cauzele fundamentale ale datoriei sale, care au fost legate în primul rând de obiceiurile sale proaste în materie de bani și de atașamentul valorii sale față de bani, deoarece cu cât le reparăm mai repede, cu atât mai repede situația sa datoriilor se va îmbunătăți. Așa că am făcut asta și am lucrat la rădăcinile problemei lui, unul câte unul. Acest lucru s-a întâmplat în câteva luni.
Lucrurile au început să se schimbe după un timp.
În primul rând, a început să experimenteze explozii de energie după fiecare întâlnire. În timpul acestor explozii, M ar realiza multe lucruri – echivalentul a ceea ce face în mod normal pe parcursul a două săptămâni. I-am spus lui M că aceste izbucniri reprezintă energia abundentă din el (doar că au fost blocate din cauza grijilor lui) și au fost începutul altora care vor urma. Apoi, a început să acționeze asupra pașilor de acțiune din planul său de soluționare a datoriilor, care erau legați de creșterea afacerii sale.
Rezultatele au fost uluitoare.
Pentru că i-am curățat blocajele mentale din jurul banilor și pentru că M a definit o viziune clară pentru afacerea sa, a putut să-și concentreze energia pe dezvoltarea afacerii sale. În câteva săptămâni, a început să încheie multe noi afaceri. În timp ce veniturile sale din afaceri erau de 4.000 USD pe lună, de atunci au crescut la 20.000 USD pe lună – o creștere de 5 ori. El continuă să caute și astăzi noi metode pe lângă ceea ce face deja și inclusiv pe partea de investiții, dintre care unele sunt recurente, ceea ce înseamnă venituri recurente.
M și-a compensat o bună parte din datoria în ultimele luni. În acest ritm, el o va șterge peste un an. Cu atât de multe oferte noi acum, problema lui M a devenit una nouă – una în care are forță de muncă insuficientă. Aceasta este, desigur, o „problemă” de lux și este ușor de rezolvat (angajați personal nou, creșteți productivitatea). Inutil să spun că M este extrem de mulțumit. El știe că atâta timp cât va continua ceea ce face, în curând va fi lipsit de datorii și financiar.
Ce putem învăța? Ce ai observat din povestea lui M?
În ciuda faptului că a lucrat luni de zile la problema datoriilor, M nu a văzut rezultate imediat. În schimb, a făcut-o abia după câteva luni. Asta pentru că a trebuit să lucreze la rădăcinile problemei sale. Dar când au venit rezultatele, au venit… repede. Decalajul de timp dintre momentul în care a început să ia măsuri și când a văzut rezultatele este perioada de incubație. În plus, își construiește rețeaua și lucrează la abilitățile sale de afaceri de acum patru ani. Aceasta înseamnă că perioada de incubație pentru succesul său în afaceri a început acum patru ani.
În mod similar, când vine vorba de obiectivele noastre, vor exista momente în care luăm măsuri fără să vedem rezultate. Nu înseamnă că ceea ce facem nu funcționează. Poate însemna pur și simplu că scopul nostru este într-o fază de dezvoltare, trecând prin incubație. În acest timp, acțiunile nu duc instantaneu la rezultate. Mai degrabă, se acumulează pentru a crea un impact mare atunci când totul atinge un prag critic.
Pentru orice scop pe care îl urmărești acum, există întotdeauna o fază delicată de dezvoltare la început. Aceasta este perioada de incubație, când scopul tău se conturează încet. Deși poate părea că nu se întâmplă nimic, se întâmplă ceva… doar că nu este vizibil pentru ochiul tău.
În timp ce perioada de incubație pentru un ou de găină este de 21 de zile, această perioadă variază în funcție de obiectivele noastre:
Cu un obiectiv de blogging, această perioadă poate dura de la câteva zile până la săptămâni pe măsură ce vă creați contul de blog, aplicați un șablon, configurați lucrurile și scrieți prima postare. Cu scopul de a construi un blog de top, această perioadă este cu ușurință ani, deoarece vă dezvoltați expertiza în subiect, creați conținut de calitate, generați trafic și fidelizați cititorii dvs. Cu un obiectiv de schimbare a carierei, această perioadă poate dura de la luni până la chiar un an, pe măsură ce faci cercetări în industrie, te conectezi cu vânători de capete, găsești locuri de muncă vacante, mergi la interviuri și aștepți oferta potrivită.
Având un obiectiv de alimentație sănătoasă, această perioadă poate dura și luni, mai ales dacă sunteți un devorator emoțional, deoarece eliminați obiceiurile alimentare negative, lucrați la o alimentație sănătoasă și creați un mediu pozitiv care susține o alimentație sănătoasă. Cu scopul de a renunța la fumat, această perioadă poate dura săptămâni și luni pe măsură ce vă rezolvați problemele de dependență, identificați tiparele de recădere și lucrați la acele rădăcini.
Cu scopul de a vă transforma pasiunea în carieră, această perioadă poate fi luni, de obicei ani, în timp ce petreceți 10.000 de ore pentru a vă dezvolta talentul, pentru a vă crea planul, pentru a lua măsuri și pentru a vă perfecționa planul pe parcurs.
Când învățați un nou domeniu, sau când intrați în lumea invetițiilor nu vă așteptați să înțelegeți domeniul după doar căteva discuții, este necesară o implicare activă la început.
Ce obiective incubați în acest moment?
În general, cu cât obiectivul este mai mare, cu atât perioada de incubație este mai lungă, deoarece veți avea nevoie de mai mult timp pentru a construi bazele unui obiectiv mai mare.
Deci, ce se întâmplă dacă în prezent sunteți în incubație? Te enervezi de lipsa rezultatelor? Rămâni nebun ca un pui fără cap de frustrare? Nu, desigur că nu!!!! Toate acestea sunt inutile, deoarece nu vor face decât să vă frustreze și mai mult și să vă distrage atenția de la scopul principal.
Vrei să continui cu ceea ce ai făcut (pentru că asta te va conduce la obiectivul tău final) și să te concentrezi pe viziunea ta.
Câteva sfaturi care vă vor ajuta:
1. Stabiliți repere pentru a vă evalua progresul. Reperele sunt ca niște mici indicatori care vă ghidează către obiectivul final. Etapele de referință vă spun dacă vă îndreptați în direcția corectă. Exemple de etape pentru bebeluși pentru un obiectiv de blogging pot fi: (1) Atinge 10 vizitatori/zi, (2) Atinge 50 de vizitatori/zi, (3) Atinge 100 de vizitatori/zi. Echivalentul pentru un obiectiv de alimentație sănătoasă poate fi: (1) Mănâncă cel puțin o masă sănătoasă pe zi, (2) Mănâncă cel puțin un fruct/legume în fiecare zi. Cu aceste repere stabilite, concentrează-te pe atingerea lor (spre deosebire de obiectivul tău final îndepărtat). Dacă îi lovești, înseamnă că ești pe drumul cel bun, chiar dacă nu ți-ai atins încă obiectivul final! Stabiliți mai multe repere și continuați să mergeți mai departe. Ești pe drumul cel bun!
2. Înconjoară-te de modele de succes. Cine a reușit acest obiectiv? Păstrați-le aproape de dvs. și sub radarul dvs., cum ar fi în feedul dvs. de socializare, abonamentele la buletine informative, lista de contacte, grupurile de întâlnire etc. În acest fel, obțineți întărirea pozitivă maximă pentru obiectivul dvs. Perioada de incubație este o perioadă delicată, așa că nu permiteți ca ceva negativ să se apropie de tine în acest timp (sau vreodată, într-adevăr).
3. Ai grijă la succesul ouălor de Paște. Multe obiective oferă indicii despre progresul său, chiar dacă nu puteți vedea încă nicio schimbare majoră. Când coaceți o prăjitură, puteți vedea că amestecul „crește” prin ușa cuptorului. Mirosul plăcut al prăjiturii poate fi mirosit înainte de finalizarea coacerii. Odată cu incubarea ouălor, lumânarea (folosind lumină puternică pentru a vedea detaliile din interiorul unei cochilie) vă ajută să aflați dacă s-a dezvoltat vreun embrion.
Deci, spuneți că începeți o afacere de coaching. Un posibil semn este că prietenii îți spun că sfaturile tale i-au ajutat, chiar și atunci când nu i-ai antrenat oficial. Un alt semn posibil poate fi prietenii tăi care recomandă altora să se înscrie la serviciul tău, chiar dacă nu le-ai cerut!
Pentru scopul tău, care sunt posibilele semne de succes? Ai grijă de ei! Ele sunt modul universului de a da din cap spre tine și de a spune: „Da, te descurci grozav. Continuați cu munca grozavă!!!”
4. Muncește din greu. Perioada de incubație nu se termină cu trecerea naturală a timpului. Mai degrabă, trebuie să faci treaba cuvenită înainte de a vedea succesul. Rămâneți fideli planului dvs. și munciți din greu. Citiți sfaturile mele de gestionare a timpului pentru a finaliza lucrurile. Fii răbdător. După cum se spune: „Lucrurile bune vin la cei care așteaptă”. Depuneți toate eforturile, dar aveți și răbdare. Atâta timp cât depuneți munca cuvenită, rezultatele vor veni destul de curând. Cel mai important, bucurați-vă de proces. La sfârșitul zilei, nu ești într-o cursă. Te afli într-o călătorie de auto-îmbunătățire, iar obiectivele tale sunt doar medii care să te ajute să trăiești o viață mai bună. Gândiți-vă de ce doriți să urmăriți acest obiectiv și bucurați-vă de proces trăind fidel acestui mesaj în fiecare secundă a zilei.
Înainte să-ți dai seama, perioada de incubație s-a încheiat și obiectivul tău a decolat. 🙂
Deci ce obiective incubezi? Te aștept în comentarii să dezbatem.
Pe joi!
Absolut minunat acest articol!Nu vreau sa ma abțin, vreau sa scriu ca mi-a plăcut foarte tare exemplul cu prăjitură. Și imediat ce am citit am zburat cu gândul la „Sa nu deschidem ușa de la cuptor în timp ce prăjitură se coace!” Îți mulțumesc!
Cand „ceri”, Universul iti raspunde:)…
Sunt intr o perioada destul de grea, de epuizare fizica si emotionala, plina de intrebari si introspectie. Jos. De dorinta de evolutie care parca nu mai vine. Tranzactionez de cca 8 luni si dupa un inceput bun, au urmat luni de minus dupa minus. Ma intreb aproape in fiecare zi daca sunt in stare, este de mine acest domeniu? Gresesc? Ce gresesc? PW 3…PW4…parca e degeaba…
Si ce sa vezi…ieri, intru la intalnirea cu Luminita, in care se vorbea exact despre asta, despre constientizarea obiectivului si tehnici de vizualizare…apoi pe Telegram, link catre articolul de mai sus…Rezultatul? Un val de energie care imi da curaj, pe toate planurile.
MULTUMESC! Ne vedem la mentorat!
Bună dimineața ,Articolul tău este minunat pentru ca folosești exemple din natura și din viata de zi cu zi ,mi-a plăcut foarte mult exemplul cu prajitura pentru ca, mi-am zis omul acesta știe să facă și prăjituri, din moment ce le explica așa de bine ,dar sa știi ceva legat de prăjituri, ca unele din ele trebuie să stea mai mult timp la copt în copt pina la finalizarea prăjituri, și asta denota ca unele proiecte au timp mai îndelungat pina cind va ajunge la finalizarea lor .Mulțumesc anticipat pentru acest articol bine gândit, atit de simplu expus și totuși complex ,succes pe mai departe în tot ce faci și sa ști ca îmi place foarte mult modul tău de gândire