Campionat plin de surprize, dar ce faci după?

Ediția din acest an a Campionatului Mondial de Fotbal este una controversată încă de la început prin prisma modului în care a fost aleasă țara gazdă, dar asta nu ne-a împiedicat pe noi ce urmărim meciurile din fața televizorului să ne bucurăm de spectacolul meciurilor care sunt organizate în Qatar.

Spre surprinderea tuturor (cred), au fost meciuri frumoase cu rezultate la care nu se aștepta nimeni. Nici cele mai optimiste pronosticuri nu prevesteau faptul că Argentina va pierde cu scorul de 2-1 în fața Arabiei Saudite, sau că Tunisia va câștiga în fața Franței cu scorul de 1-0.

Una dintre echipele favorite la câștigarea marelui trofeu, Germania, a părăsit competiția după ce a pierdut cu scorul de 2-1 în fața Japoniei, a făcut egal cu Spania și a câștigat cu scorul de 4-2 cu Costa Rica. Nici Spania nu a avut un parcurs prea confortabil, părăsind competiția. Alte meciuri cu rezultate surprinzătoare au fost Brazilia 0 – 1 Camerun și Coreea de Sud 2 – 1 Portugalia.

Putem spune că am avut parte de cea mai imprevizibilă surpriză. După cele opt meciuri, Spania a părăsit competiția după o înfrângere rușinoasă cu Maroc. 😲

Argentina – Franța e marea finală a Campionatului Mondial din Qatar. Ultimul act se va disputa duminică, 18 decembrie, de la 17:00.

Se vede evoluția pozitivă a fotbalului asiatic și african, iar fotbalul din Orientul Mijlociu nu e de neglijat. Echipele europene au plecat cu prima șansă și, poate, prea încrezătoare în lupta cu echipele din Asia, Africa și Orientul Mijlociu. În schimb fotbalul sud-american rămâne cel mai spectaculos și ar merita un nou titlu.

Pentru unii jucători, Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022 este ultima competiție majoră!

Accidentările, retragerile din carieră sau problemele de mobilitate sunt parte din viața sportivilor, iar aceștia au nevoie întotdeauna de un plan de rezervă (cum a fost și cazul meu).

Surprizele fotbalului se regăsesc și pe piețele financiare. Sportivii se bucură de banii încasați, de distracții, cheltuie fără măsură, dar nu se gândesc la viitor, iar aceasta este una dintre cel mai des întâlnite greșeli și nu doar în rândul sportivilor, ci la modul general.

Categoric în fotbal fără pasiune și perseverență nu ajungi nicăieri. Banii nu sunt chiar mulți dacă joci la echipe mici, succesul nu vine peste noapte acesta se construiește în timp. Drumul către succes este deseori o călătorie lungă și anevoioasă! Este nevoie de muncă și de timp pentru a-ți construi un viitor ca cel din visurile tale. Pe scurt perseverența este cheia unei vieți reușite.

De când suntem mici suntem îndemnați să practicăm un sport pentru a ne dezvolta condiția fizică sau modul în care ne comportăm într-o echipă.  Din punctul meu de vedere cel mai dificil moment în viața unui sportiv se rezumă la momentul în care trebuie să depășești o înfrângere. Din exterior nu pare ceva dificil de făcut, dar dacă este trăit de un sportiv care muncește câteva luni într-un mod intens pentru a reuși o anumită performanță, acest lucru poate reprezenta un moment critic. În esență acestea sunt momentele care modelează un sportiv și care îl definesc, deoarece acesta trebuie să înțeleagă, că în unele cazuri oricât ai munci pentru un anumit rezultat, poate să nu fie de ajuns, ci trebuie să muncească la aceeași intensitate în continuare. Ca și în oricare alt domeniu, la un moment dat poate apărea dorința de a renunța. În sport poate fi și mai frecvent întâlnită deoarece zilnic trebuie să-ți depășești anumite limite, dar odată ce această dorință apare aduce o serie de întrebări printre care: De ce continui să fac asta? Oare merită toată munca depusă? Iar dacă sportivul nu reușește să își răspundă la aceste întrebări într-un mod pozitiv, intensitatea acestei dorințe crește, ceea ce o face și mai dificil de depășit.

Prezența sacrificiilor în viața sportivă este o normalitate deoarece trebuie să renunți la multe obiceiuri pe care le-ai face în timpul liber și care îți aduc o fericire temporară și indicat ar fi ca orice venituri generezi, obligatoriu în prezent să pui deoparte primii 20%, plătește-te pe tine primul. Există un sistem care domină viețile celor mai mulți dintre noi. De obicei liderii plătesc pe toată lumea și se lasă pe ei la urmă, dar eu cred că noi suntem cei mai importanți oameni de pe lume, așa că trebuie să ne plătim pe noi întâi. Te pui înaintea tuturor făcând acest lucru și te simți mai important.

Din pasiune pentru educație financiară si din dorința de a ajuta tinerii am luat decizia de a ieși din birouri,  am semnat un parteneriat cu Farul Constanța. Ne propunem să fim alături de sportivii de performanță, pregătiți de Academia Hagi, pentru a le oferi sprijinul educațional necesar dezvoltării unui drum independent financiar și după terminarea carierei fotbalistice.

La fel ca proiectele pe plan sportiv pe care ni le propunem, unde pentru a construi succesul este nevoie de un plan pe termen mediu și lung, credem că acest lucru se aplică și activităților ce pot asigura o stabilitate financiară și după încheierea activității fotbalistice, pentru că educația financiară este vitală în gestionarea eficientă a resurselor.

 

Spor la pips!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*